transparens

Vi kalder os Hostrupskovgruppen, og arbejder med grafiske eksperimenter, skulptur i pil samt med materialerne glas og sten. Udstillingens tema er Transparens.

Når man ser igennem noget, så ser man noget nyt og somme tider overraskende. Synet farves af det, man ser igennem, som kan sætte en proces i gang, og måske endda vække en undren hos den der ser. Måske provokerer vi lidt, men i så fald i en venlig form. Provokationen er ikke vores endelige ærinde, selv om der kan ligge noget udfordrende i den måde, vi bruger materialerne på.  Med vores værker giver vi ingen svar, målet er at vække til eftertanke og stille spørgsmål. På denne måde håber vi at komme i dialog med beskueren. Desuden er det også vores mål at bibringe en sanselig oplevelse, der afspejler vores eget engagement i de processer, vi har været igennem undervejs. Vi håber, dette lykkes, og vi glæder os til at se jer til udstillingen.

Da vi er tre helt forskellige personer, med hver vores personlige tilgang til den teknik, vi hver især har valgt, så er udstillingen meget sammensat. Ole Møller bearbejder personportrættet digitalt og omstiller dette i et grafisk layout, der udfordrer tilegnelsen – både på det æstetiske og det personlige plan. Anne Kristiansen bearbejder den bløde pil til overraskende skulpturelle former, der ophæver tyngdekraften, da de oftest hænger ned fra loftet over et podie, så de både står selv og svæver på samme tid. Erik Fredens udtrykker sig dels i farvede glasrelieffer i store formater og dels i granitskulpturer, hvor målet er at finde det gennemsigtige i det tunge materiale.

Du kan læse mere om os på hjemmesiden Hostrupskov.dk

sommergæster

3 tyske kunstnere fra henholdsvis, Hannover, Sankt Peter-Ordingog Husum, har fundet vej til KunstPunkt

Glæd dig til: humoristiske figurer samt tråd objekter af Birgit Bock. Skurrile verdener på søkort af Heidegrit Gröning, "tankernes farve"- maleri af Jutta Wittich. 

Sibille Rehder (gallerist):siger om Birgits figurer

"Birgit Bock's figurer rammer menneskesvæsenets kerne. De viser os vores små forfængeligheder og kærlige fejltrin, er livskloge og ser på en munter og kærlig måde i mange uoplyste hjørne af den menneskelige sjæl. De er hjertevarmende forskellige individualister. "

Heidegrit Gröning elsker gamle kort. Som sejler, også søkort. Fra det grafiske element, farven og den oprindelige brug af et kort, tager hun hendes temaer - vandverdener, skurriliteter, abstraktioner. Forgivne forhold inspirerer hende til at gøre noget nyt. Med akryl eller med meget fine penne af høj-lysægte kinesisk tusch arbejder hun direkte på kortet. For store formater med kinatusch.

Jutta Wittich

ØJEBLIKKE, HVOR DET IKKE REALE INDGÅR EN MAGISK FORBINDELSE MED DET REALE. Med hendes ekspressionistiske malerier ønsker Jutta Wittich at gøre det ubevidste føleligt. Kompositioner åbner vinduer til historier, former, skabelser og hemmeligheder og er maleriske processer, der ikke er rettet i en bestemt retning gennem specificerede indhold. De stimulerer beskuerens fantasi til  individuelle fortolkninger. En sammenhæng mellem hvad man ser og hvad man modtager sensuelt åndeligt begynder så. En ny verden åbner sig. Gennem hendes malerier, forsøger hun at gøre den lyriske fortolkning synlig gennem farve og form. Det er friheden i kunsten der fascinerer hende

 

 

Arbejdende værksted og fotoudstilling

PÅ KUNSTPUNKT Storegade 14 Augustenborg

Udstillingen ses frem til 14.8.2019

Åbent: kl. 11-17

 

De næste dage er der mulighed for at se skiftende kunstnere i arbejde og en fotoudstilling på Kunstpunkt.

 

DE UNGE: VISER BL.A.HVORAN DE ARBEJDER MED DIGITALE MEDIER

Freja Oldrup Er tidligere elev på Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK) og er i øjeblikket illustrator for Æ Rummelpot og scenograf for Als Revyen. Hendes værker tager mest inspiration fra tegneserier og satire, men også videospil og internet kultur. Der er som regel tale om digitalt malede værker eller krydsninger af traditionelle medier og det digitale. Freja venter i øjeblikket på at kunne søge ind på The Animation Workshop i Viborg for at få en bachelor i graphic storytelling.

Lisa Løngaa Blev student fra Sønderborg Statsskole i juni, og skal starte som elev på Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK) til i september. Hendes værker har tit kvinder eller naturelementer som fokus, og hun bruger en bred vifte af midler til at udtrykke sig. Fra digitale malerier til tradionelt papir og blyant til body paint. Lisa har ambitioner om at uddanne sig og arbejde inden for tv, film og spil, som enten concept artist eller character designer.

 

KERAMIK: Lilian Meier. Keramiker har flyttet sit værksted fra Kunstværket til Kunstpunkt i perioden. Man kan her se hvordan hun drejer bl.a.  Små skåle på drejeskive.

Skålene vil man, i forbindelse med kunsthåndværker markedet sidst på måneden, kunne købe og selv dekorere, de vil så blive Raku brændt.

FOTO UDSTILLING Kirsten og Ib Trebbien:  udstiller nogle af deres flotte store fotoarbejder. Kirsten Trebbien har i de senere år primært koncentreret sig om kunstfoto, hvor hendes motiver ofte er inspireret af de gamle hollandske og italienske malere fra 16- og 17oo tallet.

 

Gennem en lang karriere, der blev indledt tilbage i 60’erne, har Ib Trebbien arbejdet som både reklame-, portræt-, presse- og kunstfotograf (for at nævne de vigtigste).

Collage: Anne Grethe Nielsen vil lave papirarbejde bl.a. collager.

3 dages marathon maling.

 

 
 

Susanna Sommer fra DR P1 kom forbi Kunstværket, KunstPunkt Augustiana og Skulpturparken. Hun talte med kulturchef John Bøgelund, Lars Tholander, Anne Grethe Nielsen, A.P.Hansen og Kim Nørballe. Et virkeligt godt billede af hvad der sker i Kunstner kolonien Augustenborg. Fotos Lars Tholander.

 
 

DR P1 besøger Kunstkolonien Augustenborg

En fantastisk godt besøgt udstilling.

Åbningen af KunstPunkt Åbne Censurerede Udstilling 2015.

 
 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.