Finurlige fund

STUEN

Finurlige fund

Finurligheder for øjet set gennem fire temperamenter i drivtømmer/stenmaleri, maleri, raku og granit.

Anne Dorthe Østergaard: Jeg har undervist i billedkunst i 40 år og har altid tegnet kruseduller. FINURLIGE FUND er lige mig! Jeg finder mine sten og pinde på stranden, vasker og tørrer dem, og dekorerer dem derefter. De bliver vendt og drejet, indtil jeg beslutter mig for det bedste motiv - jeg kan slet ikke lade være - Ikke to er ens, og resultaterne er unika.

Susan Bleeg: Jeg maler oliemalerier med spartel og motiverne er fortrinsvis huse og glade mennesker ifriske farver. Det er legen med form og farver der er det primære.   Billederne udstråler livsglæde og mit motto er " Smil til verden så smiler verden til dig " (Piet Hein).

Annemarie Abildtrup Søgaard: Jeg arbejder med keramik og specielt den asiatiske brændingsteknik raku fascinerer mig. Raku betyder rendyrket nydelse og udtrykket er uforudsigeligt farvespil og krakeleringer.

Erik Fredens går i dialog med den alvorstunge og hårde granit. Jeg ser på stenens farver, strukturen og dens sammensætning af forskellige granitvarianter, som jeg bearbejder med stenhuggerens værktøj. Jeg vil gerne forene det rustikke stof med den glatte overflade, og få sælsomme former til at opstå.

1. SAL +TRAPPEN

”Fantasiens Verden

På 1. sal åbnes der op for fantasiens verden, når Jytte Nissen og Pia Korsholm, viser deres arbejde på lærred og papir.

Jytte Nissen: I alle mine malerier kan man se figur og former som kun fantasien sætter grænser for. Mine malerier har sjældent en titel – folk skal ikke på forhånd fortælles, hvad de skal se og opleve. De skal skabe deres egen fortælling, måske ser de ting i maleriet som jeg ikke selv ser.

Dog er der på næsten alle mine malerier og akvareller altid en stige eller to. Jeg kan godt, når jeg starter på et billede, sige til mig selv – ingen stige på dette billede – og så ender det alligevel med en eller to.

Stigen er et symbol på menneskets stædighed – uanset hvor mange gange i livet man falder, så forsøger vi på et eller andet tidspunkt, at kravle op igen.

Pia Korsholm: Jeg Arbejder med akryl på lærredet som er mit foretrukne medie, hvor jeg eksperimentere ud i forskellige stilarter samt teknikker.

Et godt maleri er for mig et, der ikke behøver at fortælle en historie, men et maleri der formår at få folk til at standse op og tænke.

3 dages marathon maling.

 

 
 

Susanna Sommer fra DR P1 kom forbi Kunstværket, KunstPunkt Augustiana og Skulpturparken. Hun talte med kulturchef John Bøgelund, Lars Tholander, Anne Grethe Nielsen, A.P.Hansen og Kim Nørballe. Et virkeligt godt billede af hvad der sker i Kunstner kolonien Augustenborg. Fotos Lars Tholander.

 
 

DR P1 besøger Kunstkolonien Augustenborg

En fantastisk godt besøgt udstilling.

Åbningen af KunstPunkt Åbne Censurerede Udstilling 2015.

 
 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.