Planlagte udstillinger og aktiviteter i 2020 - 2021

 

KUNSTPUNKT  

Åbningstider: Hverdage  kl. 13.00 til 17.00

Weekend og helligdage   kl. 11.00 til 17.00

 

Evt. ændrede åbningstider ses under de enkelte arrangementer  

Bem. Her kan der løbende ske ændringer   

(ret til ændringer forbeholdes)

 

Galleri UNG KUNST

se mere på http://www.kunstpunkt.dk/brnerummet

Status er også opført under alle perioderne

Skriv en tekst her

Skriv en tekst her

Mandag d. 27. juli til torsdag d. 30.juli LUKKET

 

Skriv en tekst her

Skriv en tekst her

31.7 - 13.8.2020  

Fernisering: Lørdag d. 1. august kl. 14-17

 

Deborah Damgaard-Hansen

 

Poetiske og impressionistiske malerier, lavet af lag på lag af pastelkridt som er det rene farvestøv. Deborah Damgaard-Hansen har malet udendørs i Danmarks land og by i 17 år, fra Thy og helt til København. Nu også på dejlige Als.  

Udstillingen er et mangfoldigt udvalg af by- og landskabsbilleder malet med kærlige strøg. Deborah er amerikaner og livets vej har ført hende til Danmark, hvis landskab er en drøm for en kunstmaler som hende. Hun arbejder “plein air”, det vil sige at stå på stedet og male for bedst at fange øjeblikkets stemning. Hun er blevet rost ved censurerede udstillinger netop for sine evner til at få det særlige danske frem i sine landskabsmotiver.

Der er alt fra det nære (Augustenborg by) til det fjerne ( hendes hjemegn i USA). Dertil kommer detaljerede stillebens motiver, som hun maler i atelieret når det danske vejr ikke frister!

Demos af male metoden, nogle dage under udstillingen.

 udsat fra 13.03-26.03

NY DATO 14. - 27. AUGUST

FOTO UDSTILLING 

 

Kunst fotografering er i stigende grad en anerkendt kunstart.

Fotografering bliver mere og mere anerkendt og populær som en kunstart, og derfor er det naturligt, at KunstPunkt, som er et alsidigt udstillingssted i det gamle posthus i Augustenborg, har en ren fotoudstilling på programmet.

19 fotografer fra begge sider af grænsen, heraf kommer de 7 fra Esbjerg fotoklub.

De har forskellig baggrund inden for fotograferingen, lige fra professionelle, kunstakademi uddannede, deltagere i internationale fotoudstilinger,  til autodidakte. 

Lige så forskellig er deres teknikker, som spænder fra: Fotografi unplugged. Dette udtryk for en eksperimenterende måde at fotografere på. Billederne vil ikke blive omarbejdet og forbliver som de er blevet optaget. Andre vil redigere deres optagelser i en eller anden form.

 

Også motivvalget spænder over et stort område.

Geometriske portrætter, mennesker, portræt og kunstfoto. studie med mennesker og relationer, klassiske stilleben, motiver  i naturen og kultur landskabet, bygninger og situationer. Indfanget med stor sikkerhed.

 

Fælles for dem alle er, som en af fotograferne udtrykker det:

For mig betyder fotografering: at se nøje, observere, opfatte verden mere bevidst.

Så dr er lagt op til en spændene udstilling

 

De 20 fotografer er:

Melsene Laux, Ib Trebbien, , Susanne Hövelmann-Schulze.

Kim Henriksen, Hella Jungquist Refsgaard. Wolfgang Albrecht, Britta Kromand,

Inge Hingst, Mogens Frederiksen, Ulla Fenn, Kirsten Trebbien, Tina Isic Johansen

 

Fra Esbjerg Fotoklub: Finn Guldborg Pedersen, Trine Kjær Larsen, Claus Madsen, Poul Helt, Mads-Peter Glass, Ib Corneliussen Nielsen, Carsten. Barrett

 

 

 

 

29.08 - 03.09.2020 

Kunsthåndværker marked

Der vil igen blive RAKU event.

Mellem lys og mørke

 

Hvor der er meget sol, er der også megen skygge, skrev den tyske digter Goethe for et par hundrede år siden. Sådan har livet også formet sig for mig nu gennem syv årtier. Lyset er og har været livgivende og lykkebringende, men skyggen – ja mørket – har også i perioder indfundet sig og endda haft sin berettigelse, for uden den ville lyset efterlade tilværelsen uden kontur og kant. Udstillingen vil derfor på den ene side rumme tilsyneladende sorgløse naturbilleder, et tema jeg tog op efter en cykeltur over to somre fra mit hjem i Holsted til Rom. Det blev siden til bogen: Kultour – en langsom kulturrejse fra Holsted til Rom, 2014. Hvad der startede som en skildringen af sydens landskaber førte mig til slut hjem til blot at tage malerisk afsæt i min egen have.

05.09 - 17.09.2020

Fernisering: Lørd. d. 5. sept. kl. 14 - 17

MELLEM LYS OG MØRKE

Jørgen Steinicke anerkendt kunstner, medlem af BKF,  som var en af censorerne på KunstPunkts censurerede udstilling 2019/20

Jørgen Printz Steinicke www.joergen-steinicke.dk

Autodidakt maler, født 1949 bosat i Holsted. Arbejder som kunstner, forfatter og foredragsholder. Uddannet cand. mag i historie og kunsthistorie (KU). Lektor i historie på Ribe Seminarium/University College Syddanmark 1988 – 2010. Aktiv udstillende kunstner siden 1983. Medlem af BKF. Medlem af kunstnergrupperne FuFo og Kobling. Siden år 2000 på min hjemadresse indehaver af Galleri 46, hjemsted for Sydjysk Kunstforening, der står for fire årlige udstillinger med overvejende professionelle kunstnere.

_________________________________________________________________

 

På den anden side har jeg altid været optaget af livets mørke sider. Senest har en af vor tids alvorligste problemstillinger i en årrække optaget mig, som fagperson og som menneske, nemlig det tiltagende flygtninge og integrationsproblem. I en række værker har jeg bl.a. søgt at skildre en fiktiv kvinde og hendes to børn på flugt fra krig og rædsler for at lande på … nå ja, Herrens mark et sted i et fremmed, koldt og blæsende land (i mere end en forstand). Jeg har ikke en særlig politisk agenda, men forsøger at indtage et rent humanistisk standpunkt. Menneskeskæbner og figurer har altid indtaget en central del af min kunst, tidligere med inspiration lige fra helleristninger og middelalderlige kalkmalerier, til afrikansk og latinamerikansk kunst. De senere år har jeg i højere grad skelet til italiensk og spansk barok, den store spanske maler Goya og moderne ekspressionister. Endelig er jeg de sidste par år med stor interesse dykket ned i et studie af kvindelige kunstnere gennem flere århundreder. Det er blevet til en række Folkeuniversitets foredrag og pt. arbejdet på en bog. Inspirationen rækker her fra den 400 år gamle italienske barokmaler Artemisia Gentileschi til nulevende, portugisiske Paula Rego. Alle disse inspirationskilder finder som parafraser eller små brudstykker vej ind i mit eget billedunivers med både lys og mørke.

 

Søndag d. 13. sept. 

FOREDRAG MED BILLEDKUNSTNER JØRGEN STEINICKE

nærnere info følger

18.09 - 24.09-2020  

Åbningstiderne er: Fredag d. 18.9 kl. 15.00 - 18.00

Lørd. -19.9 til torsdag d. 24.9 kl. 11 - 17 (bem udvidede tider)

TEMPORE 

MALERIER - OBJEKTE -TEKSTER

Af kunstneren Bärbel Kock fra Bremen

Atelier Kock
Bärbel Kock
Borchshöher Feld 43
28757 Bremen
+49(0)421/651438
Handy: 0176/52079219
bkock@fadein.de
www.fadein.de

 

LEDIG

18.09 -24.09.2020  1. sal ledig

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at udstille:

Send mail til kunstpunktdk@gmail.com

25.09 - 08.10.2020

” 2 x 80”

​Vi holder fernisering lørdag, d. 26.9.2020, kl. 14

Mikio Sato og Christa Conradsen er begge årgang 1940 og runder dermed en stor fødselsdag i år. De er begge indvandret til Danmark i 1960erne pga. giftermål, Mikio fra Japan, Christa fra Tyskland. De mødtes som billedkunstnere for nogle år siden.

 

Det var på Kunstværket i Augustenborg, hvor de hver især havde lejet sig ind i et af de mange værksteder/ateliers.

Christa Conradsen stiftede først familie, tog derefter flere uddannelser og fik til sidst et arbejde som underviser på EUC i Sønderborg. Hun har beskæftiget sig med kunst hele sit voksenliv, i litteratur og billedkunst, begyndte at male allerede 1987 og har taget mange male- og tegnekurser i årenes løb. I 2000 startede hun på intensivt at male og udstille. 

Christa har udforsket farven blå og udstiller resultaterne på oliemalerier. Hun udstiller også retro-værker fra de seneste 20 år.

Mikio Sato har en kunstakademisk uddannelse fra Tama Art University i Tokyo. Han deltog i en række censurerede udstillinger i Tokyo, KOFU-KAI, fra 1961 – 1964. Et billede af Asger Jorn gav ham lysten til at rejse til Danmark. Her fandt han sin levevej ved bl.a. at blive uddannet som kok på et kinesisk restaurant. Senere hen arbejdede han i lufthavnen på det japanske flyselskab som tolk, guide og endelig som salgschef. Han fandt også sin kone i Danmark og stiftede familie her. Efter han blev pensioneret, optog han maleriet igen og har efterfølgende haft flere udstillinger her i Sønderjylland.

Mikio viser oliemalerier med træer som motiv. Han viser ligeledes kultegninger, der er præget af Mikios oplevelser under bombardementerne i Japan i slutningen af 2. verdenskrig.

Alle er hjertelig velkommen!

 

 

10.10 - 22.10.2020

CLAY EVENT 2020

Keramik udstilling fra workshop med Martin Nybo

Fernisering: Lørd. d. 10. okt. kl. 14.00

CLAY EVENT 2020 – Keramisk workshop

WORK SHOP 18.+ 19.9 + 3.+4.10

I samarbejde med PETERSEN TEGL og keramiker Martin Nybo afholder KunstVærket årets store grov keramiske event i eftersommeren.

Efterfølgende er der udstilling på KunstPunkt

23.10 - 29.10.2020

Fernisering: Lørd. 24. okt. kl. 14.00

CIRKLER I KUNSTEN

Paletpigerne og Optimisterne

Maleri: Lene Netterstrøm, Gitte Reid, Ene Langmack. Keramik: Sussie Herold. Smykker: Helen Laustsen. Bark-art: Sine Jakobsen.

Værkerne er dels inspireret af temaet cirkler i kunsten, men også gruppens individuelle arbejder i årets løb.

Børn og unge galleriet viser værker fra A afdelingen Kløverskolen.

30.10. - 05.11.2020 hele huset ledigt

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at udstille:

Send mail til kunstpunktdk@gmail.com

06.11. - 19.11.2020 Hele huset ledigt

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at udstille:

Send mail til kunstpunktdk@gmail.com

13.11. - 19.11.2020 Hele huset ledigt

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at udstille:

Send mail til kunstpunktdk@gmail.com

20.11 - 5.12.2020

LUKKET pga forberedelse til den censurerede udstilling

OVERSIGT OVER PLANLAGTE

UDSTILLINGER OG AKTIVITERER I 2. HALVÅR 2020 

Ledige perioder i  2020 

18-09-2020 – 24-09-2020 1. sal ledigt

30-10-2020 – 05-11-2020 Hele huset ledigt

06-11-2020 – 12-11-2020 Hele huset ledigt

13-11-2020 – 19-11-2020 Hele huset ledigt

OVERSIGT 2020- 2021 I LISTEFORM

 

2020 - 2021 booking-oversigt, stuen, 1 sal +trappen

RET TIL ÆNDRINGER FORBEHOLDES

2020 + 2021 KAN BOOKES PÅ HJEMMESIDEN

En booking-uge går fra fredag til torsdag.

28-02-2020 – 05-03-2020 Qvinfolk

06-03-2020 – 12-03-2020 Qvinfolk

10.3.20 kl. 19.00 Generalforsamling

13-03-2020 – 19-03-2020 FOTO UDSTILLING AFLYST (ny dato 14.-27.8)

20-03-2020 – 26-03-2020 FOTOUDSTILLING AFLYST (Ny dato 14.-27.8)

27-03-2020 – 02-04-2020 Hele huset ledigt LUKKET

(Perioden fredag før palmesøndag og 14 dage frem er forbeholdt KunstPunkts påskeudstillinger hvert år)

03-04-2020 – 09-04-2020 påske KP AFLYST

10-04-2020 – 16-04-2020 påske KP AFLYST

17-04-2020 – 23-04-2020  LUKKET

24-04-2020 – 30-04-2020  "Hvis du kunne se mig" Jari Dolberg AFLYST

01-05-2020 – 07-05-2020 "Hvis du kunne se mig" Jari Dolberg AFLYST

08-05-2020 – 14-05-2020 VI AFLYST

15-05-2020 – 21-05-2020 VI AFLYST

22-05-2020 – 28-05-2020 stuen HAVEN ER NATURENS MALERI/ Carina Krusell FLYTTET TIL 17.7.-23.7

29-05-2020 – 04-06-2020  LUKKET

05-06-2020 – 11-06-2020  KUNSTPUNKT ÅBEN

12-06-2020 – 18-06-2020 KUNSTPUNKT ÅBEN

19-06-2020 lukket

20-06-2020 – 25-06-2020 Ravage i naturen: Helen Dalvig, 

26-06-2020 – 02-07-2020 Ravage i naturen: Helen Dalvig, 

03-07-2020 Lukket

03-07-2020 – 09-07-2020 "Hvis du kunne se mig" Jari Dolberg 

10-07-2020 – 16-07-2020 "Hvis du kunne se mig" Jari Dolberg 

17-07-2020 – 26-07-2020 stuen HAVEN ER NATURENS MALERI/ Carina Krusell

17-07-2020 – 26-07-2020  1. sal og trappen ledig

27-07-2020 – 30-07-2020 LUKKET

31-07-2020 – 06-08-2020  Deborah Damgaard-Hansen 

07-08-2020 – 13-08-2020  Deborah Damgaard-Hansen 

14-08-2020 – 20-08-2020 FOTO UDSTILLING

21-08-2020 – 27-08-2020  FOTO UDSTILLING

28-08-2020 lukket

29-08-2020 – 01-09-2020 Kunsthåndværker marked

02-09-2020 - 04-09-2020 lukket

05-09-2020 – 10-09-2020 Jørgen Steinicke  

11-09-2020 – 17-09-2020 Jørgen Steinicke

18-09-2020 – 24-09-2020 Bärbel Kock (Stuen)

18-09-2020 – 24-09-2020 1.sal

25-09-2020 – 01-10-2020 2 x 80 år Mikio Sato og Christa Conradsen 

02-10-2020 – 08-10-2020 2 x 80 år Mikio Sato og Christa Conradsen 

09-10-2020 lukket

10-10-2020 – 15-10-2020 Clay event 2020 /Kunstværket

16-10-2020 – 22-10-2020 Clay event 2020 /Kunstværket

23-10-2020 – 29-10-2020 Paletpigerne og Optimisterne

30-10-2020 – 05-11-2020 Hele huset ledigt

06-11-2020 – 12-11-2020 Hele huset ledigt

13-11-2020 – 19-11-2020 Hele huset ledigt

20-11-2020 – 03-12-2020 forberedelse til censureret udstilling

05-12-2020 – 10-01-2021   censureret udstilling

 

2021

05-12-2020 – 10-01-2021 Censureret

11.01 – 14.01-2021Lukket

15.01 - 21.01-2021Hele huset ledigt

22.01 – 28.01-2021 Hele huset ledigt

29.01 – 04.02-2021 Hele huset ledigt

05.02 – 11.02-2021 Hele huset ledigt

12.02 – 18.02-2021 Hele huset ledigt

19.02 – 25.02-2021 Hele huset ledigt

26.02 – 04.03-2021 Hele huset ledigt

05.03 – 11.03-2021 NU IKKE SÅ KRUKKET/Mette Larsen

12.03 – 18.03-2021 NU IKKE SÅ KRUKKET/Mette Larsen

19.03 – 25.03-2021 Hele huset ledigt

26.03 – 01.04-2021KP påskeudstilling       

02.04 - 08.04-2021 KP påskeudstilling

09.04 - 15.04-2021 Hele huset ledigt

16.04 - 22.04-2021 Hele huset ledigt

23.04 – 29.04-2021 Hele huset ledigt

30.04 – 05.05-2021 

06.05 – 13.05-2021 Proces

14.05 – 20.05-2021 Proces

21.05 – 27.05-2021 Proces

28.05 – 03.06-2021 Hele huset ledigt

04.06 – 10.06.2021 Hele huset ledigt

11.06 – 17.06-2021 Hele huset ledigt

18.06 – 24.06-2021 Hele huset ledigt

25.06 – 01.07-2021 res. KP Henv Bente Rotzler

02.07 – 08.07-2021 res. KP henvendelse Bente Rotzler

09.07 – 15.07-2021 "Fragmenter" â€‹ Jari Dolberg

16.07 – 22.07-2021 "Fragmenter" â€‹ Jari Dolberg

23.07 – 29.07-2021 Hele huset ledigt

30.07 – 05.08-2021 Hele huset ledigt

06.08 – 12.08-2021 Hele huset ledigt

13.08 – 19.08-2021 Birthe Anna 80 år

20.08 – 26.08-2021 Birthe Anna 80 år

27.08 – 02.09-2021 Evt. marked

03.09 – 09.09-2021 Hele huset ledigt

10.09 – 16.09-2021 "oldstilling" Lisbeth Holm

17.09 – 23.09-2021 Hele huset ledigt

24.09 – 30.09-2021 Hele huset ledigt

01.10 – 07.10-2021 Hele huset ledigt

08.10 – 14.10-2021 Hele huset ledigt

15.10 – 21.10-2021 Hele huset ledigt

22.10 – 28.10-2021 Hele huset ledigt

29.10 – 04.11-2021 Hele huset ledigt

05.11 – 11.11-2021 Hele huset ledigt

12.11 – 18.11-2021 Hele huset ledigt

19.11 – 25.11-2021 Forberedelse Censureret

26.11 – 03.12-2021 Forberedelse Censureret

04.12 – 09.01.2022 censureret udstilling

 

2022 og fremadrettet henvendelse til Bente Rotzler

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.