Aktuel udstilling

Monstre i 3.a, Humlehøj-Skolen

I 3.a skulle vi i billedkunst lære at male lag på lag med akrylmaling. Det kræver tålmodighed, fordi hvert lag skal tørre, inden man lægger næste lag på.

Vi har snakket om monstre og eleverne er selv kommet frem til deres eget monster. Monstrene har været udstillet i skolens forhal, og de har fået meget ros.

Til en fagdag i billedkunst tog udgangspunkt i den amerikanske kunstner Kimmi Cantrell. Han laver nemlig lermasker med karakteristiske træk i øjne, næse og mund og ikke mindst kraftige farver.

Vi havde kun én dag. Der var ikke rigtig tid til at lave skitser, så eleverne måtte hente deres monstermaleri i forhallen og tegne omridset over på papir. Herefter fik vi en snak om Kimmi Cantrell og overførte hans træk over på vores papir.

Papiret blev lagt på en lerplade, som vi voksne rullede for dem, og de tog en blyant og tegnede oven i de streger, der var på papiret. Papiret blev fjernet, hvor det var muligt, og et par timer senere, næste dag, kunne de ridse konturen op.

Monstrene blev forglødet og efterfølgende malet med Duncan underglasurer. De er ikke glaseret yderligere, hvilket jeg normalt ville gøre. Men Duncans underglasurer behøver det slet ikke, har jeg fundet ud af.

KOMMENDE UDSTILLINGER 

28.6 - 4.7. 2019 Gruppe ung i sjælen

23.8 -29.8 2019 KUNSTNERNES BØRNEBØRN

6.9 - 12.9  Gitte Reids gruppe

Fra tidligere udstillinger

GRÅSTEN FRISKOLE I KUNSTPUNKT

Skriv en tekst her

Skriv en tekst her

ÆBLEGÅRD FRISKOLE

51 glade hoveder besøger udstillingen "Dia de los Muertos" i KunstPunkt.

Billede 1. Diplom overrækkelse til Midtals Friskole, vinder af tegnekonkurence: Lillegruppen, modtog gavekort på kr. 200.

Billede 2. Humlehøj Skolen 2. plads: Sebastian, bog tegnestift. 3. plads: Jasmine, et krus.

Alle fik en gullerod for godt arbejde og som symbol på, at det er godt at have et mål.